Türkiye’nin ilk dijital polisiye dergisi Dedektif’in 49. sayısı yine dopdolu.
Ayşe Erbulak, yeniden basılan “Dokuz Oda Cinayetleri” romanını ve polisiye edebiyata ilişkin görüşlerini Emel Aslan’a anlattı. Emel Aslan’ın bir diğer röportaj konuğu ise, ilk kitabı “İşaret”le polisiye edebiyatımıza başarılı bir giriş yapan Onur Dikenova’ydı. “Birtakım Cinayetler” adlı kitabıyla adından söz ettiren Yeşim Yörük’le sohbeti Derin Gezmiş gerçekleştirdi. “Gündelik Cinayetler” kitabının yazarı Esra Gürel Şen’le de Gamze Yayık bir röportaj yaptı. Bu sayıda ayrıca Ramazan Atlen, yerel sahaf Dervişane’nin sahipleriyle kitaplar ve polisiye üzerine; Reha Avkıran da Armağan Tunaboylu’yla polisiye kurgu atölyesi hakkında konuştu.
Dedektif Dergi seçkin ve yetenekli kalemlerin polisiye öykülerini yayınlamaya devam ediyor. Bu sayıda, Ramazan Atlen’in “Suçüstü”, Turgut Şişman’ın “Gece Yolcusu”, Sabri Saydam’ın “Ense”, Derin Gezmiş’in “Harika, Kızım Harikasın”, Nurhan Işkın’ın “Antifriz” adlı öykülerinde heyecan dolu keyifli anlar yaşayacaksınız. Yeni yazarlar; Ebru Çökmez “Kambur”, Burak Oral “Ragıp Bey Konağı”, Melis Tığrak “O Gece” adlı öyküleriyle Dedektif Dergi’nin 49. Sayısına konuk oldular.
Süleyman Baş’ın tefrikası “Gece Gelen”, bu sayıda sona eriyor. Yeşim Yörük’un tefrikası “İpuçlarını Takip Edin!” ise üçüncü bölümüyle hız kesmeden devam etmekte. Tuğba Turan’ın dizi-öyküsü “Ozan Ilgın”ın da 19. bölümü yayınlandı.
Aytaç Kara, Polisiye Ekranı’nda, nitelikli televizyon dizileri ve filmler önermeye devam ediyor. Black Bird ve Dr. Death dizileriyle Anatomy of a Fall ve Reptile filmlerini tanıtan Aytaç Kara’nın, bu sayıda yer alan bir başka yazısı da “Murder Is Easy” televizyon dizisi hakkında.
Erdem Dönmez’in, dikkatlerden kaçmış bir polisiye yazarı olarak tanımladığı Peyami Safa’nın ağabeyi İlhami Safa üzerine yazdığı incelemesini bu sayıda okuyabilirsiniz.
Arkın Gelişin, Erkek Seri Katiller serisine devam ederken; Bülent Tunga Yılmaz, casus romanlarındaki önemli karakterleri ele aldığı incelemesinde bu kez Len Deighton’ın ünlü kahramanı Harry Palmer’ı kaleme aldı.
Kitap Kulübü’nün bu ayki konusu Çetin Altan’ın “Rıza Bey’in Polisiye Öyküleri”ydi. Kitap hakkında yapılan tartışmaları Gamze Yayık yeniden düzenledi ve yazdı.
Polisiye Masası’nda Cem Çeboğlu, okuduğu polisiye kitapları değerlendirdi. Selin Bak, Thomas Harris’in Sapık romanı hakkında yazdı. Derin Gezmiş, Timur Soykan’ın siyasi polisiye üçlemesi Zavallı, Liste ve İblisi Öldür’ü inceledi.
Bu sayıya ben de Altın Çağ’ın dört büyük kadın yazarından biri olan Margery Allingham’ın bir öyküsünü çevirerek katıldım: “Üç Uğurlu Bir Sayıdır”.
Dedektif Dergi’nin polisiyeyi geniş kitlelere sevdirme ve yayma tutkusu ilk günkü heyecanıyla devam ediyor.
İpuçlarını takip edin!