Online Edebiyat Atölyesi: Büyüteç Atölye Başlıyor!

Diğer Yazılar

Dedektif Dergi
Dedektif Dergihttps://dedektifdergi.com/
En çok aldığımız sorulardan biri, Dedektif’e yazı gönderebilir miyiz? Evet, elbette bize konusu polisiye olan öykülerinizi ve gene polisiye üzerine yazılmış denemelerinizi, incelemelerinizi, kitap/film eleştirilerinizi ve makalelerinizi gönderebilirsiniz. Öykü ve yazılarınız yayın kurulumuz tarafından değerlendirildikten sonra dergimizde yayınlanacaktır.

Deneyimli yazar, editör ve kitap eleştirmeni Zafer Köse’nin rehberliğini, ödüllü genç yazar Güray Işık’ın moderatörlüğünü üstlendiği Büyüteç, yeteneğini geliştirmek isteyen edebiyatseverlerle edebiyat üstüne düşünmek, temel kavramları ve yazma tekniklerini hatırlamak, öykü ve roman fikirleri geliştirip metinler üretmek yoluyla atölye çalışmaları yürütmektedir.

Zafer Köse Kimdir❓

Birgün, Vatan, Cumhuriyet, Radikal, Sol, Yurt gazetelerinde ve Sol Kültür, İlerihaber, İnsanokur, Kitapeki, Eleştirel Kültür, Sevdalım Hayat yayınlarında kitaplar üzerine eleştiri ve tanıtımlar yazdı. 10’dan fazla kitabın yazarıdır. Aykut Erdoğdu, Anıl Ural ve Zülfü Livaneli dahil pek çok usta yazarın editörlüğünü üstlendi. Evin Yolu kitabındaki bir öyküsü “Sınır Tanımayan Kelimeler” (Words Without Borders) oluşumu için İngilizceye çevrildi. Edebiyat dergileri ve yayınevleri için editörlük ve redaksiyon çalışmaları yürütmekte, yayın kurullarında yer almaktadır.

Seyhan Livaneli Öykü Yarışmasının da jüri üyesidir.

Büyüteç Size Neler Katacak❓

?Atölye programı kapsamında katılımcıların yazacağı birer öyküden oluşacak kolektif kitap, Dedektif Dergi (@dedektif_dergi) sponsorluğuyla, Herdem Yayınları (@herdemkitapyayin) tarafından yayımlanacaktır.
?Atölyeyi başarıyla tamamlayan yazarlara isimlerinin yer alacağı birer sertifika verilecektir.

Kimler Katılmalı❓

?Yazmaya ve edebiyata ilgi duyan herkes katılabilir.

Atölye Kapsamında İşlenen Konular Hangileri❓

? Edebiyat, öykü, yazı üzerine düşünceler, temel kavramlar ve bilgiler.
? ‘Yazı’dan ‘yazın’a geçiş. Olay, kişi, mekân, zaman unsurlarıyla anlatıda anlam yaratma. Yaratıcı yazarlık olgusu.
?Öykü fikirleri geliştirmek, e-posta iletişimiyle her katılımcının öykü taslağı hazırlamasına rehberlik etmek. Kurmacanın temel ilkeleri ve yazı teknikleri.
?Metafor, alegori, imge vb. kullanımı.

Tarih: 23 Eylül 2021 Perşembe

Her Perşembe 20:30-22:30

Detaylı Bilgi ve Başvuru İçin: www.buyutecatolye.com adresini ziyaret ediniz.

spot_img

En Son Yazılar