Yeni Sayı Çıktı!

En son hikaye, röportaj ve yazıları şimdi tıklayıp ücretsiz okuyabilirsiniz!

Yeni Sayı Çıktı!

En son hikaye, röportaj ve yazıları şimdi tıklayıp ücretsiz okuyabilirsiniz!

Necati Göksel kimdir?

Diğer Yazılar

Şebnem Şenyener

Ayşe Erbulak

Çağan Dikenelli

Dedektif Dergi
Dedektif Dergihttps://dedektifdergi.com/
En çok aldığımız sorulardan biri, Dedektif’e yazı gönderebilir miyiz? Evet, elbette bize konusu polisiye olan öykülerinizi ve gene polisiye üzerine yazılmış denemelerinizi, incelemelerinizi, kitap/film eleştirilerinizi ve makalelerinizi gönderebilirsiniz. Öykü ve yazılarınız yayın kurulumuz tarafından değerlendirildikten sonra dergimizde yayınlanacaktır.

Necati Göksel, Yozgat’ta doğdu. Daha okulla tanışmadan sinemayla tanıştı ve bu ilgisi kesintisiz hep sürdü. İlkokula 5 yaşında başladı.

Çocukluk yıllarından itibaren hikâyeler yazdı. Elle yazılıp çizilmiş tek nüshalık dergiler çıkardı. Karikatürler karaladı ve bunların ilki ortaokul yıllarında Tercüman Çocuk Dergisi’nde yayımlandı. Yozgat Lisesi’nden 1982 yılında mezun oldu.

16 yaşında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (İTİA), Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı ama o yıl Akademi, Marmara Üniversitesine dönüştürüldü. Bu süreçte çeşitli edebiyat dergilerinde desenleri ve hikâyeleri yayımlandı. Marmara Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987 Yılında mezun oldu.

Necati Göksel TRT

1988 yılından itibaren yapımcı olarak TRT İstanbul Televizyonu’nda çalışmaya başladı. Değişik türde çok sayıda programa imza attı. Eğlence programları içinde farklı tarzı ve içeriğiyle dikkat çeken “Gece Kahvesi” (1999–2002) programını gerçekleştirdi.  Ayrıca “Candan Erçetin’le Beraber ve Solo Şarkılar” (2007-2008),  “Sayısal Gece” (2005-2008) gibi çok sayıda programı yapıp yönetti. 2009 -2011 yıllarında TRT Müzik Kanalının kuruluşunda görev aldı ve kanal koordinatörlüğünü üstlendi.

Çocukluk zamanlarından beri görsel sanatlara,  sinemaya, çizgi romanlara ve edebiyata ilgi duyan Necati Göksel,  süreç içinde tarih, arkeoloji, biyografi, felsefe ve seyahatname türlerinde kitaplar okumayı sevdi ve ilgi alanları sürekli genişledi. Elektroniğin görsel-işitsel kısmıyla her zaman haşır neşir oldu ve hobilerinden birine dönüştü.

Göksel, “kısa ve öz” olması ve etkisini çabuk göstermesi bakımından hep öykü yazarı olmayı hayal etti. Buna rağmen eline kalemi alıp bir kitap yazmaya karar verdiğinde doğrudan roman yazmaya başlamasını zamanın kendi üzerindeki etkisi olarak açıklıyor.

Yazar, daha çok edebiyat ve sinemadan beslendiğini söylüyor. Etkilendiği yazarlar arasında başta Anton Çehov olmak üzere, Jack London, Franz Kafka, Luigi Pirandello, Jorge L. Borges sayılabilir.

Sinemaya gelince, Ethan ve Joel Coen, Paul Thomas Anderson, Woody Allen, Martin Scorsese, Federico Fellini, Michalengelo Antoni ve Ruben Östlund beğendiği çok sayıda yönetmenden önde olanlarıdır.

Necati Göksel kitapları

Çok yönlü oluşunu verdiği eserlerin tür çeşitliliği ile ortaya koyan Necati Göksel, ilk romanıyla yarattığı Metin Kara’nın romantik ve hassas kişiliğinin tam zıddını 2018 yılında yayımlanan Kafam Bozuk romanının kahramanı Batur Ayaz ile ters yüz etse de ikisinin ortak özelliği de otorite karşıtı olmalarıydı. Otoriteden nefret eden bir kişilik olarak kendi ruhunu farklı boyutlardaki karakterlerine yansıtan Göksel, bilim-kurgu ve distopya türlerinde eserler vermeyi de düşünüyor.

Necati Göksel Romanları:

  • Hayat Askıda (2004)
  • Kara Kadife (2005)
  • Kayıp Yolcu (2008)
  • Saatçi Peygamber (2012)
  • Gece Gündüz (2014)
  • Hayallerim Senin Olsun (2016)
  • Kafam Bozuk (2018)

En Son Yazılar